Retail&Agrobusiness

Fraţii Ioan şi Viorel Micula şi Damian Mereu din Oneşti şi-au făcut loc între primii cinci exportatori de dulciuri

Ioan şi Viorel Micula

Ioan şi Viorel Micula

Autor: Mădălina Panaete

22.08.2014, 00:06 1609
Chipita România, subsidiara locală a grupului grec cu acelaşi nume care deţine brandurile 7Days şi Finetti, a fost anul trecut cel mai mare exportator de dulciuri de pe piaţa locală, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Chipita are o unitate de producţie în judeţul Ilfov.
 
ZF a extras companiile producătoare de dulciuri din top 1.000 cei mai mari exportatori din România. INS a furnizat numai topul exportatorilor nu şi valoarea produselor trimise peste graniţe de companii.
 
Valoarea exporturilor de dulciuri (produse zaharoase fără cacao, ciocolată, produse din ciocolată, dar şi produse de brutărie şi biscuiţi) a ajuns anul trecut la peste 135 milioane de euro, dublu comparativ cu anul 2008, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate anterior de INS. Spre comparaţie, România importă astfel de produse cu o valoare de 365 de milioane de euro.
 
Cele mai mari pieţe de export pentru jucătorii din industria dulciurilor sunt cele vecine precum Bul­garia, Ungaria sau Mol-dova, dar şi Italia sau Spa­n­ia, ţări unde sunt comu­nităţi mari de români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO