Retail&Agrobusiness

FrieslandCampina vinde o fabrică din Ungaria unui producător local

FrieslandCampina vinde o fabrică din Ungaria unui...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.04.2015, 14:36 401

FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa produselor lactate, prezent şi în România cu două fabrici, vinde fabrica pe care o deţine în Debrecen (Ungaria) către producătorul Alfoldi Tej.

La finalul anului 2012, compania olandeză a anunţat că va închide facilitatea de producţie dacă nu va găsi un cumpărător, în scopul de a-şi reorganiza operaţiunile din Ungaria, potrivit informaţiilor de pe site-ul just-food.com

Conform datelor de pe site-ul FrieslandCampina, fabrica va produce în continuare produse lactate, iar angajaţii vor fi păstraţi. De asemenea, în fabrica din Debrecen lactatele vor continua să fie produse sub branduri ale FrieslandCampina.

Vânzarea fabricii este un alt punct de referinţă în realinierea proceselor şi logisticii FrieslandCampina din Ungaria, unde mai deţine o unitate în localitatea Mateszalka. Fabrica din Mateszalka a fost în 2014 extinsă „substanţial”.

Ungaria nu este singura ţară în care FrieslandCampina îşi reorganizează activitatea. În România, în ultimii ani compania a închis cinci fabrici, rămânând cu două active în judeţele Cluj  (localitatea Baciu) şi Mureş (în Târgu Mureş).

La jumătatea anului trecut, fabrica din Ţaga (jud. Cluj) deţinută de grupul olandez a fost repornită după ce a fost închisă timp de circa un an, însă producţia nu a mai continuat să fie realizată de către Fabrica de Brânzeturi Transilvania în urma unui acord cu proprietarul unităţii- frieslandCampina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO