Retail&Agrobusiness

Galerie FOTO. Fabrica de mezeluri Salbac şi-a mărit capacitatea de producţie cu 1.000 tone

Galerie FOTO Fabrica de mezeluri Salbac

Galerie FOTO Fabrica de mezeluri Salbac

Autor: Roana Rotaru

23.09.2016, 15:44 1402

Compania Salbac, parte a grupului de firme Agricola Bacău şi-a mărit capacitatea de producţie a fabricii de salamuri cu 1.000 tone, o investiţie de circa 5 mil de euro, după ce anul trecut nu a reuşit să onoreze toate comenzile primite, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Mărirea capacităţii de producţie a fabricii a fost o necesitate pentru că cererea creşte de la an la an şi nu puteam să nu gândim o strategie de dezvoltare. S-a impus să devansăm inaugurarea acestei incinte care era planificată pentru 2017. Până în 2020 vom produce circa 3.000 tone salamuri crud-uscate din care 1.900 tone va fi Salam de Sibiu. Estimăm o  creştrea cotei de piaţă cu 5 % pe categoria crud-uscate în volume şi undeva la 6% în valoare, iar la Salmul e Sibiu undeva la 2%”, a spus Angelica Şmil, directorul general al companiei Salbac.

Anul trecut compania Salbac a avut vânzări totale de 25,6 mil. euro în creştere cu 22.5 % faţă de anul precedent, înregistrând un profit de 3,1 mil. euro, rezultate obţinute cu ajutorul a peste 300 de angajaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finaţelor. După contribuţia la formare cifrei de afaceri a grupului Agricola Bacău, Slabac este a doua cea mai mare compania, vânzările sale fiind „detronate” de Agricola Internaţional, linia de business cu activităţi în producţia cărnii de pasăre. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO