Retail&Agrobusiness

Gigantul Coca-Cola elimină 1.200 locuri de muncă într-un program extins de reducere a costurilor

Gigantul Coca-Cola elimină 1.200 locuri de muncă...

Autor: Catalina Apostoiu

27.04.2017, 00:00 722

Coca-Cola a anunţat că va elimina 1.200 de locuri de muncă, fiind cel mai recent producător important din domeniul alimentar care-şi intensifică eforturile de reducere a costurilor în condiţiile în care industria se confruntă cu perspective modeste de creştere, potrivit Fortune. 

Gigantul din domeniul băuturilor carbogazoase a anunţat că va opera disponibilizările începând cu al doilea semestru al acestui an, până în 2018, în contextul eforturilor de a deveni „mai rapid şi mai agil“.

Producătorul a anunţat că-şi va extinde programul actual de reduceri de costuri cu 800 milioane de dolari până la 3,8 miliarde $. James Quincey, cel care-l va succeda pe Muhtar Kent la conducerea companiei, a declarat că gigantul intenţionează să-şi reinvestească „cel puţin jumătate din economiile realizate“.

Decizia Coke de a elimina locuri de muncă vine în condiţiile în care mulţi producători foarte importanţi din domeniul produselor alimentare şi al băuturilor au operat disponibilizări masive în încercarea de a-şi reduce costurile şi restructura operaţiunile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO