Retail&Agrobusiness

Glencore vinde şi cumpără grâne româneşti de 1,2 mld. lei

Glencore vinde şi cumpără grâne româneşti de 1,2...

Autor: Gabriel Razi

21.05.2015, 00:06 653
Glencore Protein România, cea mai mare companie prin care traderul elveţian operează local, a ajuns anul trecut la afaceri de 1,2 miliarde de lei (273 mil. euro), acesta fiind şi cel mai mare nivel al rulajelor derulate prin intermediul acestei entităţi, arată datele de la Registrul Comerţului.
 
Compania a raportat local profit net de 6,1 milioane de lei (1,4 mil. euro), ceea ce corespunde unei marje nete de numai jumătate de procent.
 
Glencore Protein România este piesa centrală prin care grupul elveţian operează în România. Traderul mai are activitate şi prin intermediul Rom­siloz Cereale, dar şi prin depozitarii Cerealcom Brăila şi Comcereal Brăila.
 
La nivelul întregului grup de firme, afacerile româneşti ale Glencore s-au ridicat anul trecut la 1,4 miliarde de lei (320 mil. euro), potrivit estimărilor ZF.
 
Comerciantul elveţian, un gigant al materiilor prime cu afaceri de 221 miliarde de dolari anul trecut, se limitează în România la comerţul cu cereale şi seminţe oleaginoase. Glencore este şi unul dintre primii cinci comercianţi de materii prime agricole de pe piaţa locală, alături de alte grupuri multinaţionale precum ADM sau Cargill. Înca­sările din anul calendaristic 2014 ale Glencore arată afacerile făcute de trader în câte două semestre din câte două sezoane comerciale agricole diferite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO