Retail&Agrobusiness

Grâul câştigă 3% la productivitate într-o singură lună, dar recolta rămâne sub cea din 2014

Grâul câştigă 3% la productivitate într-o singură...

Autor: Gabriel Razi

28.04.2015, 00:08 207

Productivitatea grâului românesc este estimată în aprilie la 3,37 tone/hectar, în creştere cu 3% faţă de luna anterioară şi cu 4,6% peste prognoza făcută în perioada similară a anului trecut, arată un raport agricol al Comisiei Europene dat ieri publicităţii.

Productivitatea estimată din apri­lie indică o recoltă totală de 6,4 mi­li­oane de tone, ceea ce în­seamnă un minus de 13,5% faţă de volumele strânse de pe câmp în 2014. Re­zul­tatul din vara a­nu­lui 2014 ră­mâne însă de­pen­dent de evoluţia condiţiilor me­teo­ro­logice în următoarele luni.

„Iarna blândă şi primăvara ploioasă au fost favorabile culturilor de toamnă, dar în acelaşi timp au supravieţuit şi dăunătorii. Astfel, presiunea dăunătorilor este consi­de­rabilă”, notează raportul, care se bazează pe date din satelit. Recolta românească de grâu a câştigat într-o lună un plus de 190.000 de tone, dar volumul total prognozat la sfârşitul lunii aprilie este cu 1 milion de tone sub rezultatul din 2014. Un astfel de minus ar însemna că din conturile fermierilor ar urma să dispară 180 milioane de euro în vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO