Retail&Agrobusiness

Grupul de firme din agrobusiness Rodbun vrea să ajungă la 100 mil. euro pană în 2020, mizand pe creşteri anuale de 10%

Cosmin Cebuc, managerul departamentului juridic al grupului Rodbun: Noi nu am avut un target de mărire a cifrei de afaceri, ci de maximizare a profitului.

Nicu Tararache, directorul de marketing al grupului Rodbun: Pentru anul acesta estimăm o creştere de 10% a cifrei de afaceri.

Cosmin Cebuc, managerul departamentului juridic al grupului Rodbun: Noi nu am avut un target de mărire a cifrei de afaceri, ci de maximizare a profitului. Nicu Tararache, directorul de marketing al grupului Rodbun: Pentru anul acesta estimăm o creştere de 10% a cifrei de afaceri.

Autor: Roana Rotaru

24.02.2017, 00:08 3724

Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii romani Daniel Muntean şi Alexandru Iancu, un business integrat în agricultură, a ajuns la o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro în 2016 şi 500 de angajaţi.

"Pe toate cele 17 companii am avut o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro, la ace­laşi nivel faţă de anul pre­cedent. Pentru anul acesta estimăm o creştere de 10% a cifrei de afaceri, iar pană în 2020 vrem să atin­gem 100 mil. euro", a declarat într-un interviu pentru ZF Nicu Tararache, direc­torul de marketing al grupului Rodbun.

Cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri a grupului, respectiv 80%, o are com­pania-mamă Rodbun Grup SRL pe care se bazează structura de vanzări, respectiv co­merţul cu materii prime agricole şi cereale. 

Grupul Rodbun deţine 70 de fitofar­macii, lucrează 10.000 de hectare de teren în nouă ferme aflate în Caraş-Severin, Tulcea, Că­lăraşi, Dolj, Iaşi, Bacău, Prahova, Mureş şi Brăila, preponderent în arendă, de­ţine silozuri verticale şi magazine cu o ca­paci­tate de depozitare de 100.000 de tone şi o flotă proprie de transport formată din 65 de camioane, potrivit reprezentaţilor com­pa­niei.

"Producem sămanţă, o procesăm, o ofe­rim partenerilor noştri prin diviziile de vanzări, preluăm producţiile fermierilor din camp prin 65 de camioane proprii şi 300 ca­mioane închiriate în campanie agricolă şi le vindem atat la export, cat şi către parteneri interni", a declarat pentru ZF Cosmin Cebuc, managerul departamentului juridic al grupului Rodbun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO