Retail&Agrobusiness

Grupul de restaurante City Grill a încheiat 2017 cu afaceri de 34 mil euro, plus 11%

Daniel Mischie, CEO City Grill Group

Daniel Mischie, CEO City Grill Group

Autor: Cristina Bellu

06.02.2018, 11:31 1300

Grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, a realizat anul trecut venituri de 33,7 mil. euro, în creştere cu 11% faţă de 2016, pe fondul investiţiilor în tehnologie, a eficientizării operaţiunilor şi a deschiderii a extinderii cu două noi unităţi Trattoria Buongiorno, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 4,5 milioane de euro.

Pentru anul în curs, compania estimează investiţii de 4,2 milioane de euro în programe de formare profesională, dezvoltare personală şi fidelizare pentru angajaţi precum şi în dezvoltarea aplicaţiei Out4Food şi în dezvoltarea şi modernizarea reţelei.

 “Aplicaţia Out4Food este pariul nostru în tehnologie şi în cei cinci ani de la lansare s-a dovedit a fi cel mai performant sistem de fidelizare al clienţilor din industria noastră. A ajuns la peste 80.000 conturi active şi este folosită în special de persoane cu vârsta între 27-40 ani, mai mulţi bărbaţi, căsătoriţi, cu copii, studii superioare şi poziţii de middle şi top management.” spune Daniel Mischie, CEO City Grill Group.

Potrivit datelor companiei, în 2017 peste peste 40% dintre vânzările grupului au trecut prin programul de fidelizare Out4food.  

Anul acesta City Grill vizează testarea unui nou segment de business, livrările la domiciliu.

Grupul administrează în prezent 19 restaurante şi cafenele, deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill şi City Café.

Suprafaţa totală a restaurantelor şi cafenelelor operate a ajuns în prezent la 12.500 metri pătraţi, iar capacitatea lor este de peste 3.372 persoane în interior (53%) şi 2.952 persoane pe terase (47%).  

Valoarea medie a unei tranzacţii în restaurantele din Grupul City Grill este 99 lei, cele mai comandate preparate diferind în funcţie de brandul şi de specificul restaurantului.

Cu peste 1.350 angajaţi în cele 19 restaurante şi cafenele operate, City Grill este cel mai important angajator român din industria restaurantelor.

Astfel, în 2017 au fost înfiinţate peste 200 locuri de muncă, iar în 2018 numărul angajărilor pe poziţii noi va depăşi 350. Cele mai căutate poziţii sunt cele de picoli, ospătari, bucătari şi ajutor de bucătar.

“Academia City Grill este un proiect pe care l-am lansat anul trecut pentru a facilita intrarea persoanelor necalificate în domeniu. În cadrul Academiei se desfăşoară cursuri de formare, practice şi teoretice, pentru meserii precum ospătar sau bucătar, dar şi pentru funcţii de conducere, precum şef de sală sau şef de restaurant. O persoană fără experienţă care îşi doreşte să înveţe meserie, să primească un venit stabil şi la timp, poate de exemplu să înceapă într-o poziţie de ajutor de bucătar, să urmeze cursurile Academiei şi în 6 luni să fie calificat pentru o poziţie de bucătar, cu diplomă acreditată de Ministerul Muncii.”, precizează Daniel Mischie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO