Retail&Agrobusiness

Guvernul va aloca 2,8 milioane lei, anual, pentru ca agricultorii să înţeleagă ce vorbesc cei din UE

Guvernul va aloca 2,8 milioane lei, anual, pentru ca...

Autor: Alexandru Moise

13.04.2016, 18:17 219

"Organizaţiile profesionale şi interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi alimentar vor beneficia de sprijin financiar pentru a participa la consultări în structurile europene similare, atât prin plata contribuţiilor, cât şi prin asigurarea unei părţi din costurile serviciilor lingvistice de care au nevoie. În acest sens, se alocă anual suma de 2,8 milioane de lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern. Decontarea anuală a serviciilor lingvistice pentru organizaţiile profesionale/interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi agroalimentar se face începând cu anul 2017", anunţă Biroul de presă al Guvernului printr-un comunicat.

Astfel, organizaţiile profesionale şi interprofesionale neguvernamentale care exploatează terenurile agricole, sectorul agroalimentar sau serviciile conexe vor fi sprijinite să îşi plătească integral cotizaţiile anuale la organizaţiile de profil ale UE şi/sau organizaţiile stabilite ca făcând parte din grupurile de dialog civil ale Comisiei Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, se arată în document.

De asemenea, vor beneficia de decontarea unei sume de până la 30% din valoarea serviciilor lingvistice de care au nevoie pentru a participa la consultările organizate la nivel european, în acest domeniu.

Plăţile către beneficiari se fac în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la data aprobării cererilor de plată, spune sursa citată.

"În România, sunt aproximativ 15 organizaţii cu reprezentare la nivel european, care, în prezent, fac eforturi pentru achitarea cotizaţiilor, stabilite pe principii care ţin cont de potenţialul şi suprafaţa agricolă a României şi de populaţia angrenată în mediul rural", se mai precizează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO