20% din mobila produsă în fabricile româneşti urcă în camioane suedeze

IKEA cumpără mobilă şi decoraţiuni de peste 400 mil. euro de la producătorii români

1 feb 2016 Autor: Corina Mirea

Stefan Vanoverbeke, retail manager al IKEA pentru Europa de Sud-Est: IKEA Group lucrează împreună cu peste 20 de furnizori în România, care oferă locuri de muncă pentru mai mult de 14.000 de persoane

Suedezii de la IKEA pot fi consideraţi cel mai important producător de mobilă din România în ultimii ani, în condiţiile în care pentru grupul creat de Ingvar Kamprad lucrează cele mai mari fabrici de mobilă de pe plan local.

Grupul suedez IKEA, liderul retailului de mobilă şi decoraţiuni de la nivel global, a ajuns să cumpere produse „made in Romania“ în valoare de peste 400 de milioane de euro pe an, a spus pentru ZF Stefan Vanoverbeke, retail manager al IKEA pentru Europa de Sud-Est (Croaţia, România, Serbia şi Slovenia).

Suma reprezintă aproape 20% din valoa­rea totală de 2,1 mld. euro a pro­duc­ţiei de mobilă de pe plan local, conform calculelor ZF. „IKEA Group lucrează împreună cu peste 20 de furni­zori în România, care oferă locuri de muncă pentru mai mult de 14.000 de persoane, iar valoarea produselor achizi­ţionate din România a crescut la peste 400 mil. euro pe an“, precizează Stefan Vanoverbeke, executivul care a preluat conducerea IKEA pentru piaţa locală în toamna anului trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.02.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
ikea
, mobila
, cumparare
, decoratiuni
, romani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide