Retail&Agrobusiness

Importatorii de tractoare spun că România are potenţial de peste 5.000 de utilaje anual, dar nimeni nu ştie câte se vând în prezent

Importatorii de tractoare spun că România are...

Autor: Bogdan Alecu

18.04.2016, 00:08 787

Lipsa unei statistici cu privire la vânzările de tractoare pune în dificultate pe oricine are nevoie de date concrete referitoare la această piaţă, mai ales pe comercianţii acestora. Dacă autovehiculele sunt înmatriculate la poliţie, iar datele sunt procesate atât de Ministerul de Interne, cât şi de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), tractoarele nu sunt înmatriculate şi implicit nimeni nu vrea să comunice concurenţei ce vânzări are.

Piaţa utilajelor agricole esta una prea puţin transparentă în comparaţie cu cea a autovehiculelor, iar o companie cu greu poate să-şi calculeze cu exactitate cota de piaţă, în condiţiile în care nu există date oficiale exacte.

„Piaţa utilajelor agricole este similară cu cea a maşinilor de când am intrat noi pe piaţă, nu existau statistici de încredere cu privire la vânzări, cum sunt acum. Producătorii spre exemplu folosesc datele de export către distribuitori. Avem nevoie de date concrete, eliberate de o autoritate centrală. Trebuie fiecare să ştie dacă vinde bine sau nu“, a spus  Heinrich Stein, preşedintele consiliului de adminis­traţie al AgroConcept, importatorul utilajelor New Holland şi al echipamentelor Kverneland pe piaţa locală. În România tractoarele nu sunt îmatriculate precum autovehiculele şi implicit nu există date de la poliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO