Italienii de la Savini Due finalizează anul cu afaceri de 110 mil. lei, după o creştere de 36% în T3

1 dec 2016 Autor: Laurentiu Cotu

Piersante Savini, general manager Savini Due
Piaţa locală a construcţiilor a crescut foarte mult în ultimul an, cerinţele au fost dintre cele mai variate, iar pentru a reuşi, venim în întâmpinarea lor. Obiectivul nostru pentru anul viitor este pătrunderea pe noi pieţe din Europa

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Piersante Savini, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 82 mil. lei (18,2 mil. euro), mai mult cu 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Savini Due mizează până la finalul anului pe afaceri totale de 110 mil. lei (24,5 mil. euro), în creştere cu 36% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor.
 
„Pieţele din Europa de Est au evoluat aşa cum ne aşteptam, însă în partea de vest a Europei creşterea a fost puţin mai lentă. Posibilităţi de creştere sunt în continuare, în principal datorită condiţiilor de producţie avantajoase pe care le avem în ţară, impozitarea  favorabilă, cost acceptabil al manoperei, materie primă accesibilă în cantităţi mari, dar şi o poziţie geografică favorabilă faţă de întreaga Europă“, a declarat pentru ZF Transilvania Piersante Savini, general manager la Savini Due. Compania din Sebeş produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspen­date, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pen­tru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Mobilierul produs la Sebeş este comer­cializat în reţelele de bricolaj Ambient, Dede­man, Baumax, Leroy Merlin, Hornbach, Praktiker sau Romstal, dar şi pe piaţa externă, unde italienii livrează peste 60% din producţie, potrivit unor informaţii anterioare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.12.2016

 
Cuvinte cheie:
crestere
, afaceri
, italieni
, trecut
, sebes
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide