Fabricile Ursus au un nou proprietar

Japonezii de la Asahi au primit avizul Comisiei Europene pentru preluarea Ursus şi Timişoreana

3 mar 2017 Autor: Mădălina Panaete

Tranzacţia prin care grupul japonez Asahi preia activele SABMiller din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România, a primit avizul Comisiei Europene. 

Tranzacţia, care include active din România, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia, se ridică la 7,3 miliarde de euro. Preluarea vine după ce SABMiller a fuzionat cu un alt gigant din industria berii AB InBev, iar tranzacţia a fost condiţionată, printre altele, de vânzarea activelor SABMiller în Europa Centrală şi de Est, regiune care include Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia şi România.Ursus Breweries, companie care intră sub umbrela Asahi, este liderul pieţei berii din România, având în 2015 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 1,58 miliarde de lei (355 mil. euro) şi un profit de 44 de milioane de lei (circa 10 mil. euro). 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
preluare
, aviz
, comisia europeana
, comisie
, europene
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide