Încheierea tranzacţiei, pe ultima sută de metri

Japonezii de la Asahi au primit ultimul ok de la Bruxelles pentru preluarea producătorului de bere Ursus. Mai urmează avizul Consiliului Concurenţei din România

6 mar 2017 Autor: Mădălina Panaete

Grupul japonez Asahi a primit aprobarea Comisiei Europene pentru preluarea activelor SABMiller Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România. Tranzacţia, care include active din România, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia, se ridică la 7,3 miliarde de euro.
 
Astfel, grupul Asahi mai face un pas pen­tru finalizarea tranzacţiei şi, având în vedere că a primit avizul Comisiei Euro­pene, nu mai are nevoie şi de aproparea Con­siliului Concurenţei din România sau din celelalte ţări implicate.
 
Preluarea activelor din Europa Cen­­trală şi de Est vine după ce SABMiller a fuzionat cu un alt gigant din industria berii, AB InBev, iar tran­zacţia a fost condiţionată, printre altele, de vânzarea activelor SABMiller în Eu­ro­pa Centrală şi de Est. Ursus Bre­we­ries îşi schimbă astfel acţionarul şi iese de sub umbrela SABMiller după două decenii. Reprezentanţii Asahi, care au preluat şi brandurile Peroni şi Grolsch, spuneau recent pentru ZF că prin aceste achiziţii grupul va avea o bază de business stabilă în Europa. Grupul japonez este prezent în întreaga lume, având afaceri de circa 14 miliarde de euro anual.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
preluare
, primire
, bere
, ursus
, bruxelles
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide