Japonezii de la Asahi, cei care au cumpărat Ursus şi Timişoreana, anunţă: Achiziţia activelor SABMiller ne creează o bază stabilă pentru businessul din Europa

9 ian 2017 Autor: Mădălina Panaete

Grupul japonez Asahi, care a bătut palma recent pentru activele producătorului de bere SABMiller din Europa de Est, inclusiv din România, este rezervat în a da detalii despre planurile de dezvoltare pe piaţa românească, spunând că mai durează până la finalizarea achiziţiei.
 
„Prin această achiziţie (a activelor SABMiller din Europa de Est  - n.red.), care a urmat după o altă preluare de active, dar în vestul Europei (brandurile Grolsch şi Peroni  - n.red.), Asahi va avea o bază de business stabilă în Europa şi portofoliul regional se va întări“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Asahi. Aceştia nu au dat detalii despre cât timp estimează că va trece până la finalizarea integrării activelor preluate de la SABMiller sau dacă reprezentanţi ai producătorului japonez au vizitat fabricile din România, operate prin intermediul Ursus Breweries.
 
Însă Asahi ar putea lua în calcul comercializarea brandurilor sale pe piaţa locală. „Vom analiza direcţia de dezvoltare a brandului Asahi Super Dry în conformitate cu evoluţia pe termen mediu a pieţei premium“, au spus reprezentanţii grupului japonez.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2017

 
Cuvinte cheie:
achizitie
, active
, business
, creare
, europa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide