Retail&Agrobusiness

Japonezii de la Asahi, cei care au cumpărat Ursus şi Timişoreana, anunţă: Achiziţia activelor SABMiller ne creează o bază stabilă pentru businessul din Europa

Japonezii de la Asahi, cei care au cumpărat Ursus şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.01.2017, 00:06 842
Grupul japonez Asahi, care a bătut palma recent pentru activele producătorului de bere SABMiller din Europa de Est, inclusiv din România, este rezervat în a da detalii despre planurile de dezvoltare pe piaţa românească, spunând că mai durează până la finalizarea achiziţiei.
 
„Prin această achiziţie (a activelor SABMiller din Europa de Est  - n.red.), care a urmat după o altă preluare de active, dar în vestul Europei (brandurile Grolsch şi Peroni  - n.red.), Asahi va avea o bază de business stabilă în Europa şi portofoliul regional se va întări“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Asahi. Aceştia nu au dat detalii despre cât timp estimează că va trece până la finalizarea integrării activelor preluate de la SABMiller sau dacă reprezentanţi ai producătorului japonez au vizitat fabricile din România, operate prin intermediul Ursus Breweries.
 
Însă Asahi ar putea lua în calcul comercializarea brandurilor sale pe piaţa locală. „Vom analiza direcţia de dezvoltare a brandului Asahi Super Dry în conformitate cu evoluţia pe termen mediu a pieţei premium“, au spus reprezentanţii grupului japonez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO