Retail&Agrobusiness

Kaufland: „Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România”. Preşedintele LAPAR: „Îţi trebuie o lucrare de doctorat ca să intri cu o mână de pătrunjel în supermarket”

Kaufland: „Avem peste 50% din produsele din magazine cu...

Autor: Roana Rotaru

28.02.2017, 11:53 61798

Ionuţ Parfente, directorul departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland spune că peste 50% din marfa expusă pe rafturile magazinelor Kaufland provine din România, iar în ceea ce priveşte produsele agroalimentare, doar pe sectorul legume, fructe şi carne Kaufland nu depăşeşte procentul de 51%, impus prin modificările aduse legii 321/2009 privind comerţul cu produse alimentare, denumită colocvial „legea supermarketurilor” sau „legea 51% produse româneşti”.

„Avem peste 50% din produsele din magazine cu ţara de origine România. Din 2005 am ales să susţinem producţia autohtonă. La nivel de achiziţie putem spune ca 100% din sistemul de panificaţie este din produse provenite din România, 150 de furnizori de panificaţie ne livrează  zilnic. La ouă, 90% sunt cumpărate din România, iar la miere 60%. În ultimii 10 ani am încercat să mărim numărul de produse lactate cu articole provenite din România, care acum este mai mare de jumătate din întreg sortimentul de lactate”, a spus Ionuţ Parfente, directorul departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland, prezent la conferinţă „Fermierii României”, un eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

„Ne dorim să avem 100% carne de porc cu provenienţă  din România în următorii ani”, a mai menţionat reprezentantul Kaufland România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO