Retail&Agrobusiness

Kaufland se alătură „revoluţiei electrice” şi lansează o reţea naţională de staţii de reîncărcare a masinilor verzi

Kaufland se alătură „revoluţiei electrice” şi...

Autor: Cristina Roşca

04.04.2016, 13:42 7835

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri de 2 mld. euro din peste 100 de hipermarketuri, va lansa o reţea naţională de staţii de reîncărcare rapidă a maşinilor electrice, potrivit unui anunţ al companiei. Oficialii companiei nu oferă încă detalii privind această reţea, precum numărul de staţii sau oraşele vizate.

„Revoluţia „electrică” a cuprins România: în fiecare an tot mai multe persoane achiziţionează maşini electrice. Kaufland România este alături de românii care vor să conducă ecologic şi inaugurează prima reţea naţională de staţii de reîncărcare rapidă a maşinilor electrice din ţară”, spun oficialii lanţului de magazine.

Piaţa auto locală are nevoie de dezvoltarea infrastructurii pentru maşini electrice, în condiţiile în care există cerere pentru astfel de automobile, a declarat recent Jan Ptacek, directorul general al Renault Commercial Roumanie, divizia comercială a grupului Renault în România. Anul trecut consumatorii din România au cumpărat câteva zeci de maşini electrice.

România este la coada clasamentului la nivel european în ceea ce priveşte infrastructura, dar şi vânzările de automobile electrice, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile. La nivel naţional erau la jumătatea lui 2015 instalate în România numai 29 de puncte de încărcare, de două ori mai puţine decât în Ungaria.

La momentul acela, cel mai mare investitor în instalarea de staţii de încărcare pentru maşini electrice era Dragan Caranovic, unul dintre acţionarii lanţului de restaurante Taverna Sârbului, care a instalat astfel de puncte în Bucureşti, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Sinaia şi Timişoara, în condiţiile în care el deţine un automobil electric Tesla. Un punct de încărcare pentru maşini electrice este evaluat la aproape 15.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO