La un an după preluarea Starbucks în România. Cel care a fondat unul dintre cele mai puternice grupuri de restaurante din Europa a venit la Bucureşti pentru alte ţinte

28 mar 2016 Autor: Cristina Rosca

Henry McGovern a venit în regiune în 1993 împreună cu un partener şi a pus bazele AmRest. Astăzi el este CEO-ul grupului

El se uită atât către brandurile internaţionale venite deja în franciză sub un alt partener, dar şi către afacerile antreprenoriale în plină dezvoltare.

Henry McGovern a pus în 1993 bazele grupului AmRest cu sediul în Po­lonia, cu afaceri de circa 800 mil. euro anul trecut şi peste 900 de restaurante şi cafenele sub mai multe branduri.

Pe piaţa locală compania a intrat oficial în 2015 prin preluarea businessului Starbucks pe care îl dezvoltă acum în sistem de franciză. Grupul AmRest, care deţine în portofoliu francize interna­ţionale precum KFC, Pizza Hut, Burger King sau Starbucks, dar şi branduri locale, caută acum noi oportunităţi de business în România, „o piaţă cu potenţial“, potrivit celui mai nou raport al grupului.  Printre ţintele omului de afaceri venit recent în România să prospecteze piaţa se numără atât branduri internaţionale aduse în franciză de alţi parteneri, dar şi afaceri antreprenoriale în plină dezvoltare. Până acum însă el nu a încheiat niciun deal pentru că acţionarii KFC şi Pizza Hut din România nu vor să vândă sau cer un preţ prea mare, iar businessurile antrepre­noriale sunt încă prea mici pentru a fi de interes pentru un grup atât de mare precum AmRest.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2016

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, europa
, restaurante
, venit
, branduri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide