Retail&Agrobusiness

Lactag Argeş a intrat în insolvenţă. CITR este administrator judiciar

Lactag Argeş a intrat în insolvenţă. CITR este...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.02.2016, 12:55 2017

Producătorul de lactate Lactag (simbol bursier LACT) a intrat în insolvenţă la propria cerere la mai puţin de o lună după ce şi-a cerut insolvenţa. conform unui anunţ de pe bursă. Administrator judiciar a fost numit Casa de Insolvenţă Transilvania Filiala Bucureşti (CITR). Creditorii au la dispoziţie zece zile de la primirea notificării pentru a depune opoziţiile privind deschiderea procedurii, iar până la 29 martie trebuie să înregistreze declaraţiile de creanţă.

Lactag şi-a cerut insolvenţa la începutul lunii februarie din cauza faptului că nu poate acoperi datoriile de peste 67 milioane de lei, dar şi pentru că presiunea competitorilor este foarte mare. Lactag, care este activ şi în producţia de carne, a avut în primul semestru al anului trecut vânzări de 35 mil. lei, în uşoară scădere faţă de perioada similară a anului trecut. În 2014, compania a raportat un rulaj de 72 mil. lei, fiind în topul celor mai mari producători de lactate, un clasament condus detaşat de Albalact, Danone şi Friesland­Campina (Napolact).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO