Retail&Agrobusiness

Lanţul de cafenele Narcoffee Roasters ajunge cu o unitate în Praga, prima din afara ţării. Investiţia se ridică la 80.000 de euro

Marius Nica, head barista în cadrul Narcoffee Roasters

Marius Nica, head barista în cadrul Narcoffee Roasters

Autor: Cristina Bellu

13.10.2017, 13:22 593

Narcoffee Roasters, reţeaua de cafenele de specialitate fondată de către antreprenorii clujeni Marcelus Suciu şi Dan Isai, a deschis prima sa franciză la Praga. Investiţia se ridică la 80.000 de euro.

„Suntem în discuţii pentru a acorda francize în mai multe oraşe europene şi sperăm ca în anul 2018 să putem spune că Narcoffee Roasters este un lanţ european de cafenele pornit la Cluj” afirmă Dan Isai, cofondator Narcoffee Roasters şi fondator SaladBox.

Narcoffee Roasters Praga este cea de-a cincea unitate din reţeaua proiectului clujean şi prima din afara României, la mai puţin de trei luni de la intrarea lanţului de cafenele pe piaţa din Capitală.

Până la finalul anului, cei doi antreprenori români îşi propun încă o franciză, dar şi extinderea reţelei proprii. De asemenea, în scurt timp, vor începe lucrările şi pentru a doua cafenea Narcoffee Roasters, în zona pietonală din centrul oraşului Praga.

„Praga nu este un oraş străin de cafeaua de specialitate. Dimpotrivă, vorbim de un oraş european care deja emite pretenţii când vine vorba de cafea de înaltă calitate. Acest lucru ne dă curaj şi ne motivează”, explică Marius Nica, head barista în cadrul Narcoffee Roasters.

Marcelus Suciu şi Dan Isai au pornit proiectul Narcoffee Roasters cu o investiţie iniţială de 500.000 euro, sumă necesară pentru extinderea reţelei în Cluj şi Bucureşti. În acest moment, reţeaua numără cinci cafenele în Cluj, Bucureşti şi Praga.

Materia primă este adusă din ţări precum Costa Rica, Etiopia, Guatemala sau Columbia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO