Retail&Agrobusiness

Lanţul de restaurante McDonald’s a ajuns la 4.000 de salariaţi după ce a mai angajat 1.000 de oameni

Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

Autor: Cristina Rosca

22.12.2016, 00:05 313

Mc’Donald’s România a angajat anul acesta peste 1.000 de oameni, ajungând la un total de 4.000 de sa­la­riaţi, potrivit datelor anunţate de com­panie.

Angajările vin pe fondul ex­pansiunii companiei pe de-o parte, dar şi al schim­bării de acţio­nariat. Înce­pând cu acest an, com­pania Mc­Donald’s Ro­­mâ­­nia este con­­tro­lată de mal­­te­zii de la Premier Ca­pital care au preluat fran­ciza de la gi­gantul ame­ri­can într-o tran­zacţie de cir­ca 60 mil. euro. Mai mult, compania a des­chis şi un res­ta­urant, dar a şi in­ves­tit în inaugurarea de cafenele McCafe în interiorul restaurantele deja existente.

Maltezii deţin franciza McDonald’s şi pe alte pieţe, respectiv Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital operează 134 de restaurante, din care 68 sunt în România. Pe piaţa locală McDonald’s este liderul pieţei de restaurante, cu afaceri anuale de 511 mil. lei (113 mil. euro). De asemenea, lanţul de resta­urante de tip fast-food este unul dintre cei mai mari angajatori, cu peste 4.000 de salariaţi. Totuşi, pe piaţă compania este cunoscută pentru că oferă printre cele mai mici salarii, angajaţii care intră în companie pe o poziţie de bază în restaurante fiind de multe ori recom­pensaţi cu salariul minim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO