Lanţul de restaurante fast-food Subway estimează să ajungă la 40 de restaurante până la finalul anului, ceea ce ar însemna încă cel puţin patru inaugurări în 2017. Retailerul are în vedere câteva locaţii, printre care proiectele de centre comerciale dezvoltate de NEPI şi nu numai.
„Estimăm că vom ajunge la peste 40 de restaurante până la finalul lui 2017. Căutăm noi parteneri pentru francize în locaţii tradiţionale din Bucureşti-Ilfov, precum AFI Cotroceni, ParkLake, Promenada, Piaţa Romană, Universitate, Dristor, dar şi în ţară. Ne concentrăm pe centrele comerciale dezvoltate de NEPI, mai ales în următoarele oraşe: Galaţi, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu. De asemenea, căutăm să ne extindem în Craiova, un oraş cu potenţial ridicat“, spun reprezentanţii Subway.
În ultimii cinci ani, reţeaua a deschis 36 de restaurante pe piaţa locală, iar reprezentanţii companiei spun că primesc în continuare cereri pentru noi francize. În plus, unii dintre antreprenori manageriază mai multe restaurante.
Toate unităţile Subway funcţionează în sistem de franciză, fiecare restaurant fiind operat de o companie distinctă, astfel că nu există date financiare cumulate pentru întreg businessul Subway în România. Suprafaţa variază de la o unitate la alta în funcţie de spaţiul disponibil, între 100 şi 130 de metri pătraţi.