Retail&Agrobusiness

Laurenţiu Tulvan, Danone: Fermierii români încep să înveţe să facă business din lapte. Apar fermele medii, cu 200-300 de vaci

Cine este Laurenţiu Tulvan, 41 de ani: Absolvent al Facultăţii de Automatică din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, Laurenţiu Tulvan coordonează echipele de operaţiuni (producţie, logistică şi achiziţii) ale Danone din trei ţări: România, Bulgaria şi Grecia.
El lucrează din anul 2000 pentru Danone, iar o perioadă de doi ani şi jumătate a lucrat la nivel de grup internaţional, ocupându-se de performanţa industrială din peste zece ţări în care grupul francez Danone activează.

Cine este Laurenţiu Tulvan, 41 de ani: Absolvent al Facultăţii de Automatică din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, Laurenţiu Tulvan coordonează echipele de operaţiuni (producţie, logistică şi achiziţii) ale Danone din trei ţări: România, Bulgaria şi Grecia. El lucrează din anul 2000 pentru Danone, iar o perioadă de doi ani şi jumătate a lucrat la nivel de grup internaţional, ocupându-se de performanţa industrială din peste zece ţări în care grupul francez Danone activează.

Autor: Mădălina Panaete

31.10.2014, 00:08 635

Fermierii români se pregătesc pentru anul 2015, când cotele de lapte din Uniunea Europeană vor fi eliminate, şi cumpără vaci de lapte, astfel că numărul de ferme medii, de 200-300 de vaci de lapte, creşte în detrimentul celor mici.

„Sunt tot mai mulţi fermieri care văd o oportunitate din eliminarea cotei de lapte şi de aceea investesc în cumpă­rarea de vaci. Am avut cel puţin patru fermieri pe care noi i-am ajutat anul trecut să îşi cumpere vaci. Şi când îi întreb de ce vor să-şi cumpere vaci, spun că «dispare cota de lapte şi atunci vreau să mă prindă cu multe vaci pentru a deveni un jucător important pe piaţa laptelui. Şi atunci voi putea obţine şi un preţ bun pentru lapte»“, a de­clarat într-un interviu pen­tru ZF Laurenţiu Tulvan, directorul de operaţiuni al Danone pentru Europa de Sud-Est, fiind responsabil şi de fabrica de lactate proas­pete pe care grupul francez o deţine la Bucureşti.

Numărul de vaci de lapte din România a avut o evoluţie negativă în ultimii ani, de la 1,5 milioane de capete în 2004 la 1,1 mi­lioane anul trecut, conform datelor Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO