Retail&Agrobusiness

Lidl continuă extinderea pe piaţa locală şi inaugurează trei magazine

Lidl continuă extinderea pe piaţa locală şi...

Autor: Cristina Bellu

06.04.2017, 13:11 618

Discounterul german Lidl continuă planul de extindere pe piaţa locală prin deschiderea a trei magazine în Călăraşi, Piatra Neamţ şi Piteşti, fiecare unitate având o suprafaţă dedicată clienţilor de peste 1.000 de metri pătraţi.

Potrivit companiei, odată cu deschiderea noilor magazine vor fi create aproximativ 60 de locuri de muncă.

Pentru anul financiar 2017 (1 martie 2017 - 28 februarie 2018) retailerul are în vedere inaugurarea a zece magazine, dar şi recrutarea a aproximativ 500 de persoane ca urmare a planurilor de extindere a reţelei.

Procesul de construcţie al noilor magazine se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcţiilor, în conformitate cu normele de protecţie a mediului. Astfel, alături de noul sediu central Lidl din Bucureşti, aflat în construcţie, şi de centrul logistic recent deschis la Lugoj, procesul de execuţie a celor trei magazine se aliniază tendinţei de dezvoltare imobiliară durabilă, în linie cu standardele europene.

Discounterul a intrat oficial pe piaţa locală în 2011, când a preluat reţeaua Plus Discount care număra atunci 107 unităţi. Apoi s-a extins de la zero, aproape dublând reţeaua.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de ţări europene şi având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine.

Cu mai mult de 215.000 de angajaţi, Lidl se numără printre primii 10 comercianţi de produse alimentare la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO