Retail&Agrobusiness

Lidl continuă extinderea pe piaţa locală şi inaugurează un nou magazin în Capitală

Lidl continuă extinderea pe piaţa locală şi...

Autor: Cristina Bellu

25.07.2017, 11:20 306

Discounterul german Lidl continuă planul de extindere pe piaţa locală prin deschiderea unui magazin de peste 1.300 metri pătraţi în Capitală.

Prezent oficial pe piaţă din 2011, Lidl va deschide în fiecare din următorii ani cel puţin zece noi magazine, ţinta următoare fiind să ajungă la 300 de unităţi faţă de 210 în prezent. Astfel, an de an doar în magazine compania va investi peste 20 mil. euro. Discoun­terul german îşi concentrează atenţia pe oraşele mari şi în special pe Bucureşti.

Procesul de construcţie a noului magazin se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcţiilor, în conformitate cu normele de protecţie a mediului.

Astfel, alături de noul sediu central Lidl din Bucureşti şi de centrul logistic recent deschis la Lugoj, procesul de execuţie a noului magazin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.

Lidl este unul dintre retailerii de top din Europa. Compania este prezentă în 30 de ţări din toată lumea şi operează aproximativ 10.000 de magazine şi peste 150 de centre logistice în 28 de ţări la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO