Retail&Agrobusiness

Lidl face curăţenie în portofoliu şi scoate la vânzare terenuri de 6,5 ha în oraşele mari şi medii din ţară

În cazul magazinelor deschise de la zero germanii caută să cumpere terenul

În cazul magazinelor deschise de la zero germanii caută să cumpere terenul

28.05.2016, 09:00 1531

Terenurile scoase spre vânzare sunt în mare parte adiacente magazinelor Lidl şi sunt proprietatea lanţului de magazine.

Retailerul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu aproape 200 de magazine de tip discount, a scos la vânzare 14 terenuri în oraşe mari şi medii din ţară, cu o suprafaţă cu­mu­lată de peste 65.000 de metri pătraţi (6,6 hectare). La un preţ mediu de 100 euro/mp, nemţii ar putea încasa 6,5 mil. euro.

Suprafaţa terenurilor variază între 1.394 mp în Focşani, judeţul Vrancea, şi aproape 10.000 mp în Oradea, judeţul Bihor. O parte dintre terenuri sunt scoase la vânzare încă de acum doi ani, însă până acum nu şi-au găsit cumpărător. Altele însă sunt noi pe listă. La momentul acela, oficialii companiei spuneau că optimizează permanent portofoliul de magazine şi depozite din punctul de vedere al rentabilităţii acestora.

Topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şase sunt europene

Astfel, terenurile scoase spre vânzare sunt în mare parte terenuri adiacente magazinelor Lidl şi sunt proprietatea lanţului de magazine. Germanii cumpără uneori terenuri cu suprafeţe mai mari decât cele necesare pentru construcţia magazinului şi a parcării, iar ulterior încearcă să vândă sau să închirieze spaţiul rămas.

O situaţie similară a avut loc la Braşov când Lidl a achiziţionat fosta fabrică de dulciuri a Mondelez România, producătorul ciocolatei Poiana. Retailerul a anunţat atunci că intenţionează să vândă o parte din teren către o companie care vrea să construiască un hotel. Pe de altă parte, o parte dintre terenuri este posibil să fie „moştenire” de la Plus Disocunt, reţea pe care Lidl a preluat-o în 2011. Până la închiderea ediţiei oficialii companiei nu au oferit detalii privind aceste terenuri. Pe listă se află terenuri în oraşe precum Mediaş, Reghin, Buhuşi, Paşcani, Vaslui, Craiova sau Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO