Retail&Agrobusiness

Lidl îşi continuă expansiunea şi inaugurează o nouă unitate în Cluj-Napoca

Lidl îşi continuă expansiunea şi inaugurează o nouă...

Autor: Cristina Bellu

06.12.2016, 12:32 2280

Discounterul german care deţine pe piaţa locală o reţea de 200 de magazine şi afaceri de 1,1 mld. euro anul trecut, continuă investiţiile în România prin inaugurarea unui nou magazin în Cluj-Napoca.

Astfel, alături de sediul central din Bucureşti şi de centrul logistic inaugurat luna trecută  la Lugoj, construcţia noului magazin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă pe care compania l-a adoptat.

Magazinul se va întinde pe o suprafaţă de 1.200 metri pătraţi, iar deschiderea sa va genera aproximativ 20 de locuri noi de muncă.

De la 1 octombrie, retailerul german a majorat sa­la­riul minim în companie, astfel că orice angajat cu normă întreagă, fie că lucrează în magazine sau în depozit, câştigă cel puţin 2.199 de lei brut (1.568 de lei net), sumă ce include şi bonurile de masă. În funcţie de vechime, de magazinul unde lucrează şi de oraşul unde este amplasat acesta, un lucrător comercial sau un lucrător din depozitele Lidl poate ajunge la un salariu de 2.999 de lei brut, cu tichete de masă incluse, spun oficialii companiei.

Salariul net depă­şeşte astfel 2.100 de lei.

De altfel, potrivit datelor din piaţă, Lidl oferă cele mai mari salarii din comerţul local, aceasta fiind politica salarială a companiei încă de la intrarea pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO