Retail&Agrobusiness

Lidl şi Kaufland îşi construiesc birouri, Carrefour s-a mutat în Floreasca, iar Drumul Taberei a devenit noul cartier reşedinţă al Auchan

Lidl şi Kaufland îşi construiesc birouri, Carrefour...

Autor: Cristina Rosca

27.10.2015, 00:08 43578

Patru dintre cele 12 reţele străine din comerţul modern s-au mutat sau urmează să se mute în casă nouă, în contextul în care expansiunea continuă din ultimii ani a condus la creşterea numărului de angajaţi din sediile centrale.

Astfel, în vara acestui an Carrefour s-a mutat în clădirea de birouri Green Court B, dezvoltată de suedezii de la Skanska în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Francezii au mutat aici cu chirie o echipă de 500 de angajaţi care avea „casa“ în clădirea Anchor Plaza, aflată în vecinătatea mallului Plaza România din Drumul Taberei. La parterul aceleiaşi clădiri compania a deschis şi un supermarket propriu.

Grupul suedez Skanska, care a dezvoltat în nordul Capitalei parcul de afaceri Green Court Bucharest, a vândut cea de-a doua clădire a pro­iec­­tului, unde a atras chiriaşi precum Carrefour, Adecco (HR) sau Sanofi (farma), tot către com­pania Globalworth, fondată şi condusă de omul de afaceri Ioannis Papalekas, potrivit datelor ZF. Cele două părţi nu au confirmat însă tranzacţia. Tot Globalworth a cumpărat şi primul imobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO