Marian Olteanu, directorul general al cramei Gramma: Distribuim vinurile în proporţie de 90% prin HoReCa şi 10% prin lanţurile de retail

29 iun 2017 Autor: Cristina Bellu

Gramma, crama care deţine o podgorie de 17 hectare în judeţul Iaşi şi care a scos pe piaţă primele vinuri în 2010, se apropie de pragul de profitabilitate după opt ani de existenţă.
 
„În 2007 am hotărât să plec din Bucureşti în zona Iaşiului, acolo unde există podgoria pe care am obţinut-o în urma unor retrocedări de terenuri.  Împreună cu părinţii mei am vrut să conservăm poten­ţialul viei şi ne-am decis s-o punem în valoare printr-o cramă. Până la urmă vorbim de zona Moldovei, de dealul Buciumului, despre care se ştie că are un potenţial enologic foarte mare“, povesteşte Marian Olteanu, directorul general al cramei Gramma, care astăzi îşi distribuie vinurile în principalele oraşe din ţară, dar şi în câteva ţări din Europa.
 
Potrivit antreprenorului, pentru construcţia cramei şi dotarea acesteia cu tehnologii moderne de vinificare au fost accesate fonduri SAPARD în valoare de aproximativ 500.000 de euro şi fonduri bancare de 1 mil. de euro.
 
Podgoria are o vechime de aproape 50 de ani şi este formată din soiurile Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă şi are o productivitate de 6 tone pe hectar. „Anul 2009 a fost primul an în care am avut producţie, iar astăzi avem o cifră de afaceri de 250.000 de euro pe an şi ne apropiem de pragul de profitabilitate“, explică Olteanu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Gramma
, vinuri
, director general
, retail
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide