McDonald’s a raportat pe 2015 cel mai mare profit din istoria de 21 de ani. „A fost cel mai bun an“

5 feb 2016 Autor: Cristina Rosca

McDonald’s România a obţinut în 2015 cel mai mare profit de la in­tra­rea pe piaţă, de peste 10 mil. euro, de peste două ori mai mare decât în anul anterior şi de peste zece ori mai mare decât în 2012, cel mai slab an din punctul de vedere al rezultatului net.

Şi din punctul de vedere al cifrei de afa­ceri 2015, anul în care s-au pus la punct ultimele detalii privind vânzarea businessului local, a fost cel mai bun în euro, la egalitate însă cu 2014. Astfel, marja de profit a companiei s-a dublat de la un an la altul. În lei însă, cifra de afaceri a fost mai mare în 2008, ultimul an de boom eco­no­mic, în contextul în care de atunci leul s-a depreciat în raport cu euro cu aproape 20%.

Calculele ZF iau în considerare în cazul datelor până în 2014 (exclusiv) re­zul­tatele McDonald’s România, com­pa­nia care opera restaurantele deţinute direct de americani. Această entitate este şi cea care încasa taxele de franciză. Exis­tau alte cinci companii care operau uni­tăţile în franciză, însă rezultatele aces­tora nu au fost cumulate. Pentru 2015 compania a anunţat informaţii la ni­velul întregului business, iar pentru 2014 ZF a luat în considerare şi aceste rezultate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2016

 
Cuvinte cheie:
McDonald’s
, crestere
, profit
, istorie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide