Retail&Agrobusiness

Mega Image susţine că menţine tempoul expansiunii, dar a deschis doar 16 magazine în acest an. Pariul rămâne Capitala

Mega Image susţine că menţine tempoul expansiunii, dar...

Autor: Cristina Rosca

04.07.2016, 00:06 576

Mega Image ar putea intra în 2016 în clubul select al miliardarilor în euro dacă avansul cifrei de afaceri din 2015 se menţine.

Lanţul de supermarketuri Mega Image, cel mai extins lanţ de magazine din România, cu aproape 480 de unităţi, merge înainte cu planurile de expansiune anunţate anterior, respectiv acelea de a deschide până la 100 de noi magazine în acest an. Totuşi, în primele şase luni din 2015 reţeaua a inaugurat doar 16 unităţi, frânând puternic expansiunea după ce în ultimii patru ani a deschis între 60 şi 114 unităţi noi. Mai mult, compania a şi închis şi vândut o serie de magazine, o parte dintre acestea ca urmare a poziţionării lor în clădiri cu bulină, iar o parte ca urmare a unui angajament luat în momentul achiziţiei magazinelor Angst.

„Confirmăm că vom respecta politica de expansiune de până acum şi vom continua să ne extindem reţeaua de magazine din Bucureşti”, spun oficialii companiei. Afirmaţia vine în contextul în care Vassilis Stavrou, grecul care conduce operaţiunile locale ale Mega Image de anul trecut, afirma recent că expansiunea va continua cel puţin în următorii doi ani cu până la 100 noi unităţi pe an. Acest lucru înseamnă că Mega Image va ajunge la 600-670 de magazine sub mai multe branduri şi formate până la finalul lui 2017, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO