Retail&Agrobusiness

Metro trimite din Germania 4,4 mil. euro pentru a susţine operaţiunile Real

Metro trimite din Germania 4,4 mil. euro pentru a...

Autor: Cristina Rosca

12.02.2016, 08:00 874
Grupul german Metro a majorat în luna decembrie capitalul social al hipermarketurilor Real cu 20 de milioane de lei (4,4 milioane de euro), banii urmând a fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor operaţionale ale magazinelor deja existente, nu pentru investiţii în unităţi noi, potrivit datelor ZF.
 
Compania Real Hyper Magazine, cea care a primit infuzia de capital din Germania, operează cele patru hipermarketuri sub brandul Real care mai sunt astăzi prezente pe piaţa locală. Lanţul german de hipermarketuri a avut în România 24 de magazine, însă 20 dintre acestea au fost preluate de către francezii de la Auchan în cea mai mare tranzacţie din retailul autohton, cu o valoare de peste 250 mil. euro. Operaţiunile locale au făcut parte dintr-o tran­zacţie regională în care au fost implicate şi magazinele din Polonia, Ucraina şi Rusia. Tranzacţia a fost finalizată în 2015, când s-a încheiat integrarea magazinelor Real în reţeaua Auchan România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO