Retail&Agrobusiness

Mihai Anghel, Cerealcom Dolj: „Nu seceta ne afectează cel mai mult, ci scăderea preţului la cereale“

Mihai Anghel, proprietarul grupului Cerealcom Dolj

Mihai Anghel, proprietarul grupului Cerealcom Dolj

Autor: Ioan Dornescu

10.09.2015, 09:30 1565

Mihai Anghel, unul dintre cei mai mari antreprenori din agricultura locală, spune că seceta i-a adus pagube de 4 tone la hectar la porumb, la grâu si­tua­ţia a fost chiar mai bună faţă de anul trecut, însă marea problemă a agri­cultorilor este scăderea cotaţiilor la nivel mondial.

 
„Cât de secetă a fost? Nu a fost una extraordinar de cruntă. La porumb am avut 6 tone unde n-am irigat şi 10 tone pe suprafeţele unde am irigat. Dacă ar fi fost precipitaţii, am fi făcut 10 tone, respectiv 14 tone. La grâu, pe de altă parte, am făcut mai mult decât anul trecut. Nu seceta ne influenţează cel mai mult, ci contextul mondial care a dus la scăderea preţului cerealelor“, a declarat pentru ZF Mihai Anghel, proprietarul grupului Cereal­com Dolj, care are în admi­nistrare o suprafaţă de 24.000 de hectare.
 
El a dat ca exemplu preţul grâului, care nu depăşeşte în acest an 180 dolari pe tonă în portul Constanţa, de la nivelul de 260-270 dolari/tonă raportat la nivelul lui 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO