Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Sub nicio formă nu vom abandona acest procent de 51% produse româneşti în supermarketuri”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Sub nicio formă...

Autor: Roana Rotaru

18.04.2018, 11:45 397

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că nu va renunţa la legea „51% produse agroalimentare româneşti în supermarketuri”, având în vedere că în piaţă sunt deja retaileri care ating acest procent pe anumite categorii de produse.  

„Sub nicio formă nu vom abandona acest procentul de 51% produse româneşti în supermarketuri pentru că, iată avem o dovadă că retailerii acceptă acest lucru. Supermarketuri precum Kaufland au peste 60% produse româneşti, la carnea de porc”, a spus ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Kaufland.

Retailerul german Kaufland a anunţat că în acest moment preia zilnic 800 de porci proveniţi din ferme româneşti, obiectivul companiei fiind de a ajunge să preia în total 200.000 de porci româneşti în anul 2018 şi 300.000 de proci în anul 2020, potrivit reprezentanţilor companiei.

Întrebat de ZF când va ajunge într-un lanţ de magazine românesc, ministrul Agriculturii a spus că încercă să ajungă peste tot unde sunt produse româneşti.

„ Voi fi oriunde, oricând, pentru orice produs românesc”, a spus Petre Daea.

România are un efectiv de porcine de circa 4,4 milioane capete, potrivit datelor Eurostat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO