Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: UE va aloca 6 milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: UE va aloca 6...

Autor: Laura Petrescu, Mediafax

11.11.2017, 13:21 305

Prezent la Ploieşti, la campania de promovare a consumului de carne de oaie, “Alege oaia”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că, pentru anul viitor, Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră.

„Uniunea Europeană a prins în programul pe 2018 în fila bugetară a Comisiei Europene o sumă importantă pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră. (...) Această sumă este în jur de şase milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca să acceadă la această sumă, trebuie să realizeze programe. (...) Suma va fi accesată în 2018", a explicat Daea.

Petre Daea a spus că prin campania iniţiată de Ministerul Agriculturii, “Alege oaia", românii au luat-o înaintea Uniunii Europene, programul fiind pornit pentru valorificarea resursei României.

„L-am pornit pentru a putea valorifica resursa excepţională pe care o are România şi anume suprafeţe de 4,8 milioane de hectare păşuni şi fâneţe”, a mai spus Daea.

Ministrul a precizat că la nivel naţional, efectivul de ovine este între 12 şi 14 milioane. În Prahova sunt 300.000 de oi, fiind înregistraţi 812 crescători de ovine.

La campania „Alege oaia” organizată în Ploieşti, în zona centrală, participă 9 producători şi crescători de oi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO