Moody’s: Perspectivele României sunt stabile, ca ale statelor din regiune. Creşterea economică frânează, politica monetară se normalizează

19 ian 2018 Autor: Cristina Rosca

Daniela Re Fraschini, associate vicepresident în cadrul Moody's: „Dinamismul consumului privat şi revenirea apetitului investitorilor pentru ţările din Europa Centrală şi de Est vor fi motoarele creşterii din regiune“.
 
Perspectivele României şi ale celor mai multe ţări din regiune rămân stabile, astfel că şi în 2018 economiile sunt aşteptate să îşi continue creşterea în pofida provocărilor structurale şi instituţionale, potrivit agenţiei americane de rating Moody’s, una dintre cele mai importante din lume. Ţările analizate de Moody’s în regiune sunt Cehia, Polo­nia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, România şi Croaţia. Perspectiva Moody’s a fost stabilă pentru toate statele, mai puţin Slovacia. Aceasta din urmă este cotată a avea o evoluţie pozitivă, conform celui mai recent raport al agenţiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.01.2018

 
Cuvinte cheie:
regiune
, crestere
, perspective
, europa centrala
, europa centrala si de est
, agentie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide