Retail&Agrobusiness

Ne apropiem de polonezi şi austrieci .Consumul de apă îmbuteliată a crescut cu 25% în 2016

Ne apropiem de polonezi şi austrieci .Consumul de apă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.08.2017, 00:05 316

Consumul de apă îmbuteliată a ajuns anul trecut în România la 90 de litri per capita, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, arată o analiză a ZF pe baza informaţiilor de la European Fe­deration of Bottled Waters, care citează da­tele companiei de cercetare Canadean.

Astfel, consumul de apă îmbuteliată a depăşit consumul de bere, care are anul trecut s-a situat la 80 de litri pe capita. Cu acest nivel al consumului, România se clasează sub media europeană, de 112 de litri per capita, dar a redus decalajul faţă de ţări precum Polonia sau Austria, unde fiecare locuitori cumpără 99 de litri, respectiv 92 de litri de apă minerală, de izvor sau de masă. În Europa, Italia este cel mai mare consumator, fiecare locuitor consumând 188 de litri de apă îmbuteliată.

La capitolul preferinţe, 54% din consumul de apă îmbuteliată de pe plan local este reprezentat de cea plată, în timp ce restul îl constituie cea carbogazoasă. Astfel, România tinde să se alinieze la trendul european, unde 61% din apa consumată este „fără bule”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO