Retail&Agrobusiness

Neînţelegeri între doi giganţi: Kaufland scoate de pe rafturile magazinelor cosmeticele L’Oreal

Neînţelegeri între doi giganţi: Kaufland scoate de pe...

Autor: Cristina Rosca

03.08.2015, 00:06 8686
Kaufland este cel mai important retailer de pe piaţa românească, cu peste 100 de hipermarketuri şi afaceri de circa 1,8 miliarde de euro în 2014.
 
Hipermarketurile grupului german Kaufland, liderul pieţei locale de retail, nu mai vând cosmeticele producătorului francez L’Oreal. Această decizie a fost luată la nivel internaţional în contextul în care cele două părţi nu s-au înţeles asupra condiţiilor contractuale, potrivit surselor ZF din piaţă. Oficialii celor două părţi nu au răspuns solicitării ZF privind acest contract până la închiderea ediţiei.
 
Neînţelegerile între cei doi giganţi nu sunt primele de acest gen atât la nivel local, cât şi mondial în contextul în care producătorii şi retailerii duc negocieri dure pentru a obţine condiţii cât mai bune. Astfel, retailerii caută discounturi cât mai generoase de la producători, în timp ce aceştia din urmă se luptă pentru preţuri cât mai mari la vânzare. În final este o luptă pentru profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO