Antreprenori locali

Nissa a închis magazinul din Piaţa Romană şi renunţă la stradal

17 mar 2017 Autor: Cristina Rosca

Producătorul şi retailerul local de modă Nissa a decis să închidă magazinul fanion din Piaţa Romană după ce contractul de şapte ani a expirat. Magazinul urmează să fie mutat în Bucureşti Mall în circa o lună.

Lipsa spaţiilor de parcare, traficul pietonal insuficient şi chiriile neadaptate realităţilor din piaţă sunt motivele care au determinat închiderea magazinului.

"Un magazin stradal precum cel din Piaţa Romană ar fi fost util doar pentru vizibilitatea pe care o obţii de la oamenii care vin prin zonă cu ma­şi­na. Nu era însă un ma­gazin pro­fi­ta­bil", ex­pli­că Denisa Radian, unul dintre acţionarii Nissa, care a intrat în afacerile de modă împreună cu sora şi mama sa.

Antreprenoarea nu oferă detalii pri­vind chiria plătită, însă, potrivit datelor ZF, aceasta variază în funcţie de su­prafaţă şi poziţio­nare. În medie însă, ea poate fi estimată la 50 euro/mp.

În Romania, circa 99% din shopping se face la mall, motiv pentru care pe piaţa locală nu există cu adevărat o arteră comercială după modelul din Occident.

Nissa nu mai are momentan niciun magazin stradal, după ce au fost închise şi unităţile din Braşov şi Craiova, din aceleaşi motive cu cel din Bucureşti. "A fost aceeaşi situaţie de fiecare dată. Acum mai suntem doar în malluri, centre comerciale şi în online." În total Nissa are 14 magazine fizice în marile oraşe din ţară şi unu online. Magazinul din Bucureşti Mall urmează a fi al 15-lea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Nissa
, moda
, magazin
, Piata Romana
, mall
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide