Retail&Agrobusiness

Numărul de salariaţi al Electrolux a înregistrat prima creştere de după 2008

Numărul de salariaţi al Electrolux a înregistrat prima...

Autor: Cristina Rosca

24.03.2017, 00:05 377

Producătorul suedez de elec­tro­casnice Electrolux a ajuns la finalul anului trecut la 818 salariaţi în Ro­mânia, cu aproape 50 mai mulţi decât în urmă cu un an. De altfel, aceasta este prima creştere a numărului de salariaţi ai Electrolux de după 2008, ultimul an de boom economic.

Electrolux are pe piaţa locală atât ope­ra­ţiuni de im­port şi dis­tri­bu­ţie, dar şi de producţie. Sue­dezii deţin la Satu Mare o fabrică în care rea­lizează ara­gazuri şi unde lu­crează cea mai mare parte a angajaţilor com­paniei în România.

Unitatea de pro­ducţie, care are o istorie de peste un secol, realiza înainte de a intra în porto­foliul suedezilor araga­zuri sub brandul Samus, iar după pre­luare Electrolux a renunţat la bran­dul local pentru a produce sub mărcile grupului. În 1997, anul preluării, fabrica avea 2.300 de angajaţi.

Anterior, ofi­cialii companiei afirmau că au fost ne­voiţi să restruc­tureze activitatea din Ro­mânia în contextul în care criza a redus apetitul de consum şi astfel producţia fa­bricii din nordul ţării s-a redus consi­derabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO