Retail&Agrobusiness

O familie din Suceava face afaceri de 58 mil. lei din încălţăminte şi curele din piele

Fabrica de încălţă­minte Marelbo se află în oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava

Fabrica de încălţă­minte Marelbo se află în oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.03.2017, 00:07 6074

O afacere de familie din judeţul Suceava, care produce şi comercializează încălţăminte şi curele din piele, a ajuns anul trecut la afaceri de circa 58 mil. lei (12,9 mil. euro).

„Momentan, în gru­pul de firme Marelbo, lucrează 670 de angajaţi. Anual angajăm aproximativ 30-50 de oameni noi. În 2015, compania încheia cu un profit de 11,6 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 48,2 mil. lei. În 2016, am avut o creş­tere de aproxi­ma­tiv 20%“, spune Ionuţ Bobu, unul dintre cei care manageriază busi­nes­sul, alături de un alt mem­bru al familiei, Aurel Bobu.

Fabrica de încălţă­minte Marelbo se află în oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava, unde familia produce zilnic, în medie, 2.700 de perechi de încălţăminte şi 200 de curele. În prezent, Marelbo are 49 de magazine proprii în România, cărora li se adaugă un magazin online, de unde vinde către toate ţările din Europa. Familia Bobu vinde încălţăminte Marelbo în Ucraina, Austria, Italia, Spania şi Germania, iar în viitor îşi doreşte să pătrundă şi pe piaţa canadiană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO