Retail&Agrobusiness

O mică fabrică de furaje din Bihor: Produsele marilor jucători din Ungaria au ajuns să acopere jumătate din ţară

O mică fabrică de furaje din Bihor: Produsele marilor...

Autor: Roana Rotaru

02.11.2017, 19:10 2386

Fabrica de furaje Vital Crişana din localitatea Avram Iancu, judeţul Bihor, care operează sub compania Boy Cosmetics Impex deţinută de antreprenorii Victor Codrean şi Gavril Jarca, produce circa 2.000 de tone de furaje anual pe care le vinde farmaciilor veterinare şi crescătorilor de animale de pe raza judeţelor Bihor, Arad, Satu Mare, Cluj, Hunedoara şi Sălaj.

„Cumpărăm de la micii producători agricoli din judeţul Bihor şi Arad circa 1.500 de tone de cereale pe an şi 200 de tone de şrot de soia şi floarea-soarelui, pro­ducţie pe care o transformăm în furaje con­centrate şi granulate. Fabrica noastră de furaje are o capacitate de pro­cesare de 3,5 tone pe oră la morărit şi 2,5 tone pe oră la granulare. Mâna omului nu intervine deloc în procesul de fabricare. Producţia o vindem către 40-50 de farmacii veterinare, magazine şi mici fermieri”, a declarat pentru ZF Viorica Jarca, administratorul fabricii de furaje Vital Crişana. Fabrica de furaje Vital Crişana, care funcţiona cu patru salariaţi în 2016, a vândut anul trecut hrană pentru animale, la vrac sau în amabalaje de 5, 20 sau 40 de kilo­grame, în valoare de peste 1,1 mil. lei (250.000 euro), potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO