Retail&Agrobusiness

Gabriel Voicu, Coldwell Banker: „Oradea va avea o dezvoltare similară cu cea a Clujului pentru că există investiţii”

Gabriel Voicu, Coldwell Banker: „Oradea va avea o...

Autor: Roana Rotaru

02.10.2016, 10:49 6308
Boom-ul imobiliar din Cluj se mută la Oradea, potrivit specialiştilor din industrie, care pariază că municipiul judeţul Bihor va înregistra o creştere exponenţială a numărului de cartiere rezidenţiale, ca urmare a înfiinţării unor noi companii care vor angaja specialişti, salariaţi care îşi vor permite achiziţia de noi locuinţe.
 
„Putem observa o dezvoltare şi în oraşe secundare precum Braşov, Sibiu, Iaşi, Oradea. Acum nu aş vrea să redirecţioneaz investitorii din Bucureşti către alte oraşe, dar pariul meu este că Oradea va avea o dezvoltare similar cu cea a Clujului pentru că se investeşte. Există aceeaşi politică ca şi în Cluj şi probabil că pe termen mediu şi lung destul de multe companii vor angaja profesionişti şi se va forma această clasă de mijloc care să achiziţioneze imobile”, a declarat Gabriel Voicu, Director New Homes Division,  Coldwell Banker Affiliaes of România, în cadrul conferinţei Real Estate Forum, organizată de Finmedia. 
 
Cluj–Napoca este în topul oraşelor cu cele mai ridicate preţuri ale apartementelor, la un nivel similar cu cele din Bucureşti, după ce în ultimii ani oraşul a atras mai multe multinaţionale, preponderant din domeniul IT, care au făcut ca cererea de apartamente să crească. Cu toate acestea, numărul tot mai mare de investitori şi dezvoltatori din domeniul imobiliar va face ca preţurile locuinţelor să scadă în viitor, după ce ofertele disponibile vor acoperi cererea de pe piaţă, potrivit reprezentanţilor din industrie.
 
„Cu siguranţă că nefiind foarte multe proiecte în Cluj, oamenii aceia fac economii de-a lungul anului, iar cum dobânzile sunt negative toate premizele arată că clujenii vor investi în apartamente noi, dar cu singuranţă pe măsură ce va apărea şi competiţia se vor regla şi preţurile, competiţia ducând la o scădere a preţului, prin urmare nu cred ca această creştre va rămâne pe termen lung”, a explicat Andreea Comşa, Managing Director, Premier Estate Management.  
 
Conform unei analize realizate de  imobiliare.ro, anul tercut municipiul Cluj-Napoca a depăşit în premieră, în trimestrul al patrulea, Capitala în ceea ce priveşte preţurile medii ale apartamentelor.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO