Orkla Foods: În 3-5 ani ne vom dubla cifra de afaceri. Avem ambiţii mari în perioada următoare

7 mar 2016 Autor: Mădălina Panaete

Manuela Banu, director general al Orkla Foods România: „Am trecut printr-un redesign al organizaţiei, o schimbare de model logistic şi una de sistem operaţional – şi toate într-un an“

Producătorul mărcilor alimentare Ardealul (pate), Unirea (margarină), Bunătăţi de la Bunica (muştar) şi Tomi (ketchup) ar putea ajunge în următorii ani la rulaje de 45-50 de milioane de euro anual.

Manuela Banu, managerul care conduce de aproxi­mativ opt ani businessul grupului norvegian Orkla Foods din România, spune că reducerea TVA la 9% la produse alimentare a fost o măsură binevenită pentru industrie, menită să susţină consumatorii în a face alegeri pe baza preferinţelor, nu doar condiţionate de preţ.

„Reducerea TVA, atât cât s-a menţinut la raft într-un avantaj de preţ pentru consumator, a ajutat într-un uşor upgrade în categorii. Cu alte cuvinte, am constatat creşterea vânzărilor pentru produsele mai scumpe (de exemplu, la plăcintele Linco Patisero sau la muştarurile regionale Bunătăţi de la Bunica)“, a declarat Manuela Banu, director general al companiei care are în portofoliu produse precum pate, margarină, bulion, ketchup sau conserve din carne.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2016

 
Cuvinte cheie:
cifra de afaceri
, dublare
, perioada
, produse
, marci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide