Retail&Agrobusiness

Paul Anghel, director ANPC: La un hypermarket s-au găsit 108 kg citrice pe eticheta cărora apare o substanţă periculoasă

Paul Anghel, director ANPC: La un hypermarket s-au găsit...

Autor: Nicolae Oprea

12.11.2017, 13:27 949

Directorul ANPC, Paul Anghel, susţine că în urma unui control, la un hypermarket din Bucureşti s-au depistat 108 kilograme de citrice pe a căror etichetă de producţie apare E233, o substanţă care, folosită în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave. ANSVSA va analiza produsele.

"În urma unui control extins la produsele de post, angajaţii Comisariatului Bucureşti au depistat 108 kilograme de citrice, la un hypermarket din Bucureşti, pe a cător etichetă de producţie apare E233, o substanţă foarte periculoasă şi interzisă în multe ţări civilizate. Potrivit instituţiilor internaţioanale de sănătate, E233, folosit în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave, precum cancer. Rămâne ca luni să trimitem către ANSVSA solicitare să facă analize acestor produse şi să stabilească clar dacă vor fi retrase", a declarat pentru MEDIAFAX Paul Anghel, director general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

E233 sau Thiabendazol-Imazalil este conservant de suprafaţa folosit pentru fructe.

Hypermarketul în care au fost depistate cele peste 108 kilograme de citrice le-a scos de la vânzare, temporar, la solicitarea ANPC, până când vor fi finalizate analizele efectuate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Este vorba despre pomelo, fructe aduse din China, şi grapefruit, din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO