Retail&Agrobusiness

Peste 2.000 de fermieri au primit subvenţia de 3.000 de euro pentru cultivarea roşiilor în spaţii protejate

Peste 2.000 de fermieri au primit subvenţia de 3.000 de...

Autor: Roana Rotaru

20.06.2017, 19:38 214

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a plătit subvenţii în valoare 6 milioane de euro unui număr de 2003 beneficiar care au aplicat pentru schema de ajutor de minimis destinată cultivatorilor de roşii în spaţii protejate, potrivit reprezentanţilor MADR.

„Cei mai mulţi agricultori care au primit deja sumele în conturi provin din judeţul Olt (1.099 beneficiari), Giurgiu (598 beneficiari) şi Buzău (89 beneficiari). În funcţie de documentaţiile depuse de către direcţiile agricole judeţene, urmează a fi efectuate plăţile şi pentru restul celor înscrişi pentru ciclul 1 de producţie, care au valorificat pe piaţă cantităţile prevăzute până la data de 15 iunie,  respectiv circa 4.500 beneficiari”, se arată în comunicatul MADR.  

Pentru a beneficia de acest sprijin cultivatorii de tomate trebuiau să cultive o suprafaţă de minimum 1.000 de metri în spaţii protejate, să obţină o producţie de minimum 2 tone de pe această suprafaţă, pe care să o valorifice în extrasezon.

Cei care s-au înscris în program şi nu au reuşit să îşi valorifice producţiile în primul ciclu de producţie, adică până la 15 iunie, pot face dovada comercializării tomatelor cultivate în spaţii protejate în ciclul 2 de producţie, şi anume perioada noiembrie-decembrie 2017, potrivit MADR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO