Retail&Agrobusiness

Peste 3000 de fermieri au depus cereri pentru subvenţia de 3000 euro pentru cultivarea roşiilor

Peste 3000 de fermieri au depus cereri pentru subvenţia...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2017, 15:15 181

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a primit 3.214 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, de la producători din 40 de judeţe.

Guvernul a aprobat la sfarşitul lunii ianuarie o schemă de ajutor de mi­nimis prin care oferă o subvenţie de 3.000 de euro destinată producătorilor agricoli, persoane fizice care deţin ates­tat de pro­ducător, pro­du­cătorilor agri­coli per­soa­ne fizice auto­rizate, întreprinderilor indi­viduale şi familiale, producătorilor agricoli persoane juridice. Miza banilor este valorificarea producţiei în perioada ianuarie-mai şi noiembrie-20 decembrie, perioadă în care producţia poate fi obţinută numai cu ajutorul solariilor profesionale, învelite cu folie specială şi încălzite.

Cele mai multe solicitări sunt din Olt, Giurgiu, Dolj, Galaţi, Teleorman şi Buzău.

Estimările experţilor din MADR indică un număr de peste 9.800 potenţiali beneficiari la nivelul întregii ţări.

Producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spaţii protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă.

Cei care vor să obţină ajutorul tre­buie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de mini­mum 1.000 mp, să obţină o producţie de mi­nimum 2 kg de tomate/mp şi să valo­ri­fice o cantitate de tomate de mi­nimum 2.000 kg dovedită cu documente justi­ficative de pe suprafaţa de teren men­ţionată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO