Retail&Agrobusiness

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării: „În zootehnie suntem departe faţă de alte state. 4,8 milioane de hectare de pajişte au fost uitate”

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării:...

Autor: Georgiana Mihalache

30.10.2017, 11:19 360

Zootehnia şi amenajarea pajiştilor şi a păşunilor reprezintă obiectivele în ce priveşte agricultura, în contextul în care circa 4,8 milioane de hectare de pajişte sunt neamenajate, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării, la conferinţa ZF Agribusiness, organizată de Ziarul Financiar.

„În zootehnie suntem departe faţă de ce ne-am programat şi departe de alte state. 4,8 milioane de hectare de pajişte au fost uitate. Ne-am propus ca aceste suprafeţe să fie resursa fundamentală pentru zootehnie, pentru ovină şi tăurină. Pe aceste suprafeţe sunt foarte puţine lucrări. Pe această suprafaţă trebuie să asigurăm creşterea masei vegetative, să se păşuneze raţional astfel ca plantele să se refacă şi a treia măsură să facem infrastructura necesară pe păşuni, să asigurăm apa lângă animal”, a spus Petre Daea.

Alte declaraţii ale ministrului Agriculturii Petre Daea la conferinţa ZF Agribusiness:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO