Philips numeşte un român la conducerea operaţiunilor din 11 ţări, inclusiv în România

26 ian 2016 Autor: Cristina Rosca

Alexandru Popescu este angajat în cadrul Philips de doi ani, anterior lucrând pentru mai multe companii din industria de sănătate şi telecom.

Executivul român Alexandru Popescu (43 de ani) a preluat funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est, în total 11 pieţe, înlocuindu-l pe olandezul Robin van Rozen, potrivit surselor ZF. El se va ocupa de activitatea de import şi distribuţie a olandezilor, nu şi de cea de producţie.

Alexandru Popescu este, potrivit datelor ZF, al doilea executiv român al Philips în România, după Ilona Ceauşoiu, care a plecat din companie în 2011.

Oficialii companiei au confirmat numirea lui Alexandru Popescu în funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est.

După 2011 la conducerea operaţiu­nilor locale de circa 500 de milioane de lei în 2014 s-au aflat doi expaţi. Ultimul este olandezul Robin van Rozen, care timp de aproape trei ani a condus din poziţia de country manager operaţiunile de im­port şi distribuţie ale Philips în România şi care a preluat de la înce­putul acestui an funcţia de managing director pentru Marea Britanie şi Irlanda a diviziei de electroIT (consu­mer division) a Philips.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.01.2016

 
Cuvinte cheie:
romania
, roman
, operatiuni
, conducere
, numire
, alexandru popescu
, functie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide