Retail&Agrobusiness

Philips numeşte un român la conducerea operaţiunilor din 11 ţări, inclusiv în România

Alexandru Popescu este angajat în cadrul Philips de doi ani, anterior lucrând pentru mai multe companii din industria de sănătate şi telecom.

Alexandru Popescu este angajat în cadrul Philips de doi ani, anterior lucrând pentru mai multe companii din industria de sănătate şi telecom.

Autor: Cristina Rosca

26.01.2016, 00:08 4090

Executivul român Alexandru Popescu (43 de ani) a preluat funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est, în total 11 pieţe, înlocuindu-l pe olandezul Robin van Rozen, potrivit surselor ZF. El se va ocupa de activitatea de import şi distribuţie a olandezilor, nu şi de cea de producţie.

Alexandru Popescu este, potrivit datelor ZF, al doilea executiv român al Philips în România, după Ilona Ceauşoiu, care a plecat din companie în 2011.

Oficialii companiei au confirmat numirea lui Alexandru Popescu în funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est.

După 2011 la conducerea operaţiu­nilor locale de circa 500 de milioane de lei în 2014 s-au aflat doi expaţi. Ultimul este olandezul Robin van Rozen, care timp de aproape trei ani a condus din poziţia de country manager operaţiunile de im­port şi distribuţie ale Philips în România şi care a preluat de la înce­putul acestui an funcţia de managing director pentru Marea Britanie şi Irlanda a diviziei de electroIT (consu­mer division) a Philips.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO