Retail&Agrobusiness

Piaţa locală de cosmetice a avut cel mai puternic avans din regiune, plus 4,4%

Piaţa locală de cosmetice a avut cel mai puternic avans...

Autor: Cristina Rosca

21.04.2015, 00:06 343
Piaţa de cosmetice din România a crescut anul trecut cu 4,4%, cel mai puternic avans din regiune, însă rămâne în continuare o „cărămidă“ mică în totalul vânzărilor de cosmetice din Europa Centrală şi de Est, estimate la 9,2 mld. euro în 2014 de către compania de cercetare de piaţă PMR din Polonia.
 
Anul trecut vânzările de cosmetice locale au fost de circa 760 mil. euro, potrivit informaţiilor furnizate anterior de oficialii L’Oreal, unul dintre cei mai importanţi jucă­tori din retailul de cosmetice.
 
Piaţa de cosmetice din Europa Cen­trală şi de Est a crescut anul trecut cu 3,3% (creştere calculată în monedele locale), până la o valoare totală de 9,2 mld. euro, potrivit PMR. „Pieţele din România şi Polonia au avut cele mai importante creşteri, avansând cu 4,4% şi respectiv 3,7%. Anul trecut piaţa din Polonia a fost responsabilă pentru circa jumătate din vânzările din regiune şi a fost de de­parte cea mai mare piaţă.“ Potrivit PMR, Polonia va fi de asemenea piaţa care va avea cel mai rapid ritm de creştere în perioada 2016-2020, de circa 5%.
 
„Şi ratele de creştere din România şi Bulgaria vor fi mari, însă cele două pieţe au o pondere mică în totalul regional.“ Totuşi, jucătorii de pe piaţa locală de cos­metice cred că tocmai acest lucru va reprezenta în viitor un factor de creştere. Mai mult, Gilles Antoine, şeful operaţiunilor locale ale L’Oreal, spune că analiştii pieţei estimează că în cinci ani piaţa din România se va apropia de 1 mld. euro, faţă de 758 mil. euro (3,3 mld. lei) anul trecut. Retailul local de cosmetice este împărţit între magazinele specializate, jucătorii online şi retailerii din comerţul cu dominantă alimentară, fie hipermarketuri, supermarketuri sau magazine de bloc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO